Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Πρέπει να υπερασπιστούμε την Κύπρο

«Χωρίς την αλληλεγγύη η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει»

Μήνυμα Παυλόπουλου από την Ζάκυνθο

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να υπερασπισθούμε την Κύπρο, την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της» έστειλε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο οποίο παρέστη και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Δείτε επίσης: Τι κάνει στην Ζάκυνθο ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Ό,τι κάνουμε για την Κύπρο δεν το κάνουμε μόνο για το νησί, αλλά και γιατί είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μείωση της κυριαρχίας της Κύπρου σημαίνει μείωση της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κατά κανένα τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου του είπε «Μακαριώτατε, η σκέψη μας είναι στραμμένη στην Κύπρο και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί βοήθεια στο μεγάλο έργο το οποίο έχετε αναλάβει».

Νωρίτερα, κατά την αντιφώνησή του μετά την απονομή μεταλλίου της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου από τον Μητροπολίτη Διονύσιο, παρόντων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «Η αλληλεγγύη είναι η βασική αρχή του πολιτισμού μας, αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται το κοινό ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα. Χωρίς την αλληλεγγύη η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ευρώπη, ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι «οι αρχές της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, και ιδίως της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι αυτές που Ευρώπη πρέπει να υπηρετήσει».

«Οφείλουμε όλοι οι ευρωπαίοι να αντιληφθούμε, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ανθρωπότητα, το εξής θεμελιώδες: Ο ρόλος της Ευρώπης δεν αφορά μόνο στους λαούς της. Ο ρόλος της πραγματικής Ευρώπης, αυτής που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, είναι πανανθρώπινος. Και ο ρόλος αυτός δεν αφορά στην οικονομική ισχύ, δεν αφορά στην στρατιωτική ισχύ. Δεν φτιάχτηκε η Ευρώπη για να αποτελέσει την ισχυρότερη οικονομική ή στρατιωτική δύναμη στο κόσμο. Φτιάχτηκε για να διδάσκει με το παράδειγμα των λαών της και του πολιτισμού της, ότι το επίκεντρο της ανθρωπότητας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Και ότι οι αρχές του ανθρωπισμού είναι εκείνες που πρέπει να επικρατήσουν», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της πορεία και δεν προσέρχεται για να πάρει μόνο από την Ευρώπη, αλλά για να δώσει.

Κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος, ευχήθηκε «ο τόπος μας, η κοινή μας ευρωπαϊκή οικογένεια να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί, γιατί αυτή η επιταγή είναι υπαρξιακή. Και για την Ελλάδα, την Ευρώπη, και ολόκληρη την ανθρωπότητα».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top