Συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και τις πολιτικές εξελίξεις μεταξύ Φώφης και Ραγκούση

Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση

Συζήτηση Φώφης και Ραγκούση για την Κεντροαριστερά

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και όλες οι πλευρές της πορείας που εξελίσσεται προς τη συγκρότηση του νέου κι ενωμένου  φορέα της Κεντροαριστεράς.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι η  επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία και  τόνισε ότι «μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων μας, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν αρκεί να τελειώνουμε» μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο, αλλά και με «τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας χρεοκόπησαν».  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας»  υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, ενώ ανέφερε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φέρουμε ξανά κοντά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απογοητεύτηκαν κι απομακρύνθηκαν».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε  ότι η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο. «Κυρίως όμως θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί» πρόσθεσε, ενώ  χαρακτήρισε «πολύτιμη» την συμβολή της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου, καθώς παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών..

«Έχουμε ιστορική υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι στην αναγέννηση της προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ανέφερε  ότι η  πρωτεύουσα αντίθεση δεν αφορά το παρελθόν, ούτε σχετίζεται με πρόσωπα, αλλά «συνδέεται αποκλειστικά με το μέλλον και βρίσκεται ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές αντιλήψεις. Ιστορικά εκεί βρισκόταν πάντοτε, εκεί παραμένει». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top