Κ. Μακρή: Μαύρα τα μαντάτα από την έκθεση του ΔΝΤ

Τα σημεία που την καθιστούν δύσκολα διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση

«Πολύ δύσκολα είναι διαχειρίσιμη η έκθεση του ΔΝΤ, με δεδομένο ότι με βάση την τελευταία συμφωνία εχει πάρει και το πάνω χέρι στις αποφάσεις» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του Star για την έκθεση-ψυχρολουσία του Ταμείου, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s να μην αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα  της Ελλάδας.

«Τώρα, το πιο σοβαρό βεβαίως - και μακαρι να μην εχει δικιο το ΔΝΤ - είναι ότι τα αντίμετρα πάνε για το 2023,  αντί για το 2019.  Αλλά δεν είναι το μόνο δύσκολο. Το ΔΝΤ ουσιαστικά εχει “σκανάρει” την ελληνική οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τις τράπεζες και δίνει άλλη εικόνα απο αυτή που λέει η κυβέρνηση» επισήμανε η Κ. Μακρή.

Η σχολιάστρια του Star υπογράμμισε για την έκθεση του ΔΝΤ και όσα αναφέρει:  

1. Οι οφειλές στους ιδιώτες  ειναι 7 δις ευρώ και όχι 5 δις και υποστηρίζει  ότι η κυβέρνηση δεν εχει υπολογίσει τι χρωστάει σε συντάξεις.

2. Βάζει φρένο στους συμβασιούχους. Επισυνάπτει  τον πίνακα που δείχνει την ανοδική τους πορεία και διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση:  «Πρέπει να μείνετε στα επίπεδα του 2016».

 3. Προβλέπει πως θα πάρουμε μόνο 2 δις  ευρώ από τις   αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2030, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ανεβάζει τις εκτιμήσεις στα  6 δις ευρώ στη διετία 2017-2018!

4. Τέλος,  επαναφέρει αυτό που θεωρούσαμε ότι έχει κλείσει ως κεφάλαιο, μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Οι τράπεζες απαντούν ότι αυτό δεν θα συμβεί, πλην όμως για να το αποτρέψουν,  τώρα θα ασχολούνται συνέχεια με τα χαρτοφυλάκιά τους και δεν θα ρίξουν έστω κι ένα ευρώ στην αγορά.

Κατέληξε η Κ. Μακρή στο σημερινό σχόλιό της:

«Όλο αυτό,  δημιουργεί μια δύσκολη εικόνα, η οποία δείχνει ότι ακόμη έχουμε πολλούς σκοπέλους μπροστά μας».    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top