Κ. Μακρή: Απλώνεται αντί να μειώνεται το κράτος μαζί με τις δαπάνες του

Το σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως επισήμανε, στο νομοσχέδιο υπάρχουν αρκετά θετικά σημεία, όπως:  

-100 δόσεις για τις οφειλές

- Παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους να δίνουν τροφή και στέγη σε γιατρούς, νοσηλευτές  εκπαιδευτικούς στα ακριτικά νησιά

-Μπορούν επίσης να δίνουν χρήματα σε απόρους.

Η σχολιάστρια του Star πρόσθεσε όμως ότι «απο εκεί και πέρα αρχίζουν οι τακτοποιήσεις και υπάρχουν πάρα πολλά θολά σημεία», όπως:  

-Άγνωστος αριθμός προσλήψεων

-Δίνονται «δώρα», δηλαδή επιδόματα και  αντιμισθίες σε χιλιάδες υπαλλήλους

-Προβλέπονται βαρέα και ανθυγιεινά και εκτός υπαλλήλων καθαριότητας,  που προκαλεί το ερώτημα και για το αν  υπάρχουν υπάλληλοι…  γραφείου με βαρέα.

-Δίνεται  η δυνατότητα σε δήμους να συμμετέχουν σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ή να τους χρηματοδοτούν.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Μήπως ξαφνικά πλουτίσαμε και δεν το ξέρουμε ; Μέχρι τώρα ο στόχος ήταν να μαζέψουμε το κράτος και τις δαπάνες του, όχι να το απλώσουμε.

Ναι,  θα μπορούσαν οι δήμοι να πληρώνουν το κόστος. 15 δήμοι είναι όμως  σε «μνημόνιο» - δηλαδή ειναι με τη βούλα χρεοκοπημένοι- ενώ  άλλοι 100 απο τους 325 ειναι ουσιαστικά χρεοκοπημένοι και  χρωστούν εκατομμύρια.

Και το καλύτερο νομοσχέδιο να ήταν λοιπόν, ο φόβος ειναι ποιος θα αναλάβει το κόστος; Στους πολίτες θα το μετακυλήσουν με τον ένα η με τον αλλο τρόπο».

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top