Διαδικτυακός ΠΟΛΕΜΟΣ Τσακυράκη-Τζανακόπουλου για Καμμένο – Η παρέμβαση του Θεοδωράκη

Με αφορμή τη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το αν υπάρχει νόμος που του απαγορεύει να μιλήσει με έναν υπόδικο

Διαδικτυακός ΠΟΛΕΜΟΣ Τσακυράκη-Τζανακόπουλου για Καμμένο – Η παρέμβαση του Θεοδωράκη

Διαδικτυακός πόλεμος ανάμεσα στον Σταύρο Τσακυράκη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ξέσπασε με αφορμή την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Στον απόηχο της τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Σκάι, όπου αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος νόμος που του απαγορεύει να μιλήσει με έναν υπόδικο, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έγραψε στο facebook πως «φυσικά και υπάρχει, ο απαγορεύει η συνταγματική διάταξη της διάκρισης των εξουσιών».

«Από τη στιγμή που κάποιος είναι όχι φυλακισμένος αλλά απλά κατηγορούμενος η εκτελεστική εξουσία πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε επαφή μαζί του, από οποιαδήποτε ανάμιξη στο έργο της δικαιοσύνης» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσακυράκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας ότι όσα είπε ο καθηγητής είναι καινοφανής ερμηνευτικός ισχυρισμός «που μετατρέπει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών σε λάστιχο, προφανώς για να δικαιώσει την απέλπιδα προσπάθεια της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως δήθεν παρεμβαίνουσα στο έργο της δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε, μάλιστα, με αιχμές πως «η πολιτική στράτευση του κύριου καθηγητή και όχι η νομική πειθαρχία υπαγόρευσε την ψευδοερμηνεία του. Το Σύνταγμα όμως δεν είναι το wishlist του κ. Τσακυράκη».

Για το θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος επέπληξε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ο Σταύρος Τσακυράκης δεν είναι πολιτευτής. Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος. Ενημερωθείτε κ. Τζανακόπουλε και προσαρμόστε τους τόνους σας».

Ο κ. Τσακυράκης, πάντως, επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι μετά τη «φασαρία» πήρε τηλέφωνο φίλους τους (προφανώς καθηγητές) και τους ρώτησε για το «αν τους φαίνεται τραβηγμένη από τα μαλλιά η ερμηνεία που έκανα για τη διάκριση των εξουσιών».

«Όλοι μου είπαν όχι. Θα αναφέρω ονομαστικά μόνο το Δημήτρη Κυρίτση, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Reading, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί με την άποψή μου» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top