Ύστατη προσπάθεια για λύση στα σκουπίδια: Συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με Τσίπρα

Στις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου

Ύστατη προσπάθεια για λύση στα σκουπίδια: Συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με Τσίπρα

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται πλέον η υπόθεση με τα σκουπίδια που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις ενόψει και του κύματος καύσωνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10 προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Εξάλλου, χθες το βράδυ κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Σκουρλέτης: Δεν πρόκειται να χάσει κανείς συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

«Δεν πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων» δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μοριοδότηση  καθώς δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, φωτογραφικός διαγωνισμός. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία.

Πρόσθεσε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους και εκτίμησε ότι όταν συμβεί αυτό τότε ο αριθμός των 2.500 κενών στην καθαριότητα ενδεχομένως να διπλασιαστεί. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top