Κάτια Μακρή: Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες με το θέμα των συμβασιούχων

Συνάντηση Τσίπρα με ΠΟΕ- ΟΤΑ το πρωί της Τρίτης στο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός σπεύδει να συναντήσει την ΠΟΕ- ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση-ναυάγιο που είχαν οι συμβασιούχοι με τον Πάνο Σκουρλέτη. Η συνάντησή τους ορίστηκε για αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έκανε γνωστό η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η δημοσιογράφος επεσήμανε «το πολιτικό δια ταύτα» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μέχρι πριν από πολύ λίγο καιρό, η κυβέρνηση έκλεινε το μάτι σε 80.000 συμβασιούχους ότι “μην ανησυχείτε, εγώ σε λίγο καιρό θα σας μονιμοποιήσω”. Το πρώτο crash test ήταν με τους πυροσβέστες, τότε είπε “δεν μπορώ”. Τώρα έρχεται ένα μεγαλύτερο ακόμα, αυτό με τους συμβασιούχους καθαριότητας και από εκεί που η κυβέρνηση έλεγε “μην ανησυχείτε”, τώρα έχει αρχίσει και τα μασάει».

«Λέει ο κος Σκουρλέτης ότι θα γίνει κάποια στιγμή ένας διαγωνισμός για 2.500 ανθρώπους, -10.000 είναι το σύνολο των εργαζομένων-, όπου σε αυτόν τον διαγωνισμό θα τους μοριοδοτήσει. Υπάρχουν όμως κι άλλοι με κοινωνικά κριτήρια, και άλλοι με προϋπηρεσία στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων. Άρα από αυτούς τους 10.000 ο ένας τελικά θα καταφέρει μέσω ΑΣΕΠ να μπει στη θέση. Άρα μιλάμε ήδη για μια πρώτη μεγάλη κοροϊδία» εξήγησε η Κάτια Μακρή και κατέληξε:

«Το δεύτερο τώρα και είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα… με βάση αυτόν τον κανόνα, ότι 4 φεύγουν από το δημόσιο και ένας μπαίνει και θα γίνει τρεις προς ένα την επόμενη χρονιά, πρέπει να γίνουν συνολικά μέχρι το τέλος του 2018, 10.000 προσλήψεις. Και πρέπει να είναι για την εκπαίδευση, για την υγεία, για τη δικαιοσύνη, για τους παιδικούς σταθμούς, για το βοήθεια στο σπίτι και για την καθαριότητα. Μα με ποια λογική αν είναι 10.000 στο σύνολο, οι 2.500 θα είναι για την καθαριότητα και από τη στιγμή που η τρόικα δεν δέχεται εξαίρεση. Το λέει η κα Γεροβασίλη, η οποία και εκείνη έκλεινε το μάτι…, τώρα όμως έχει ζοριστεί και το λέει ότι δεν γίνεται να υπάρχει εξαίρεση. Άρα ο 1 στους 4 από όλες τις προσλήψεις που θέλει η χώρα θα πάει εκεί; Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως τους κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά και μαζί και όλους εμάς που ζούμε με αυτόν τον καύσωνα με τα σκουπίδια;». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top