Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια-Ολιγόμηνες συμβάσεις και διαγωνισμούς για μόνιμες θέσεις υπόσχεται η κυβέρνηση

Την Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση - Πρώτη ανάρτηση 23-06-2017 23:59

Την ώρα που το πρόβλημα με τα σκουπίδια εν μέσω καύσωνα γιγαντώνεται και τα απορρίμματα έχουν γίνει «βουνό» στις μεγάλες πόλεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Στη σύσκεψη εκτός του Αλέξη Τσίπρα μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Εξερχόμενος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε πως την Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να προκηρυχτεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη κενών θέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.



Παράλληλα, προσπάθησε να εξευμενίσει τους εργαζόμενους, λέγοντας πως στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση θα συνάψει νέες ολιγόμηνες συμβάσεις των νυν συμβασιουχων μέχρι την οριστική ανάρτηση των πινάκων με τα ονόματα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό.

Τέλος, κάλεσε ΠΟΕ-ΟΤΑ να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις, και προειδοποίησε πως η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι σε όσους προωθούν ιδιωτικές εταιρίες αποκομιδής απορριμάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ:

«Αποφασίσαμε να καταθέσουμε νομοθετική ρύθμιση τη Δεύτερα για τον διαγωνισμό πρόσληψης μονίμων στην καθαριότητα των Δήμων. Επίσης, θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων. Ο διαγωνισμός θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.
Οσοι πίστευαν ότι στο προσωρινό αδιέξοδο, θα εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στην καθαριότητα, θα μας βρουν απέναντι τους.
Μετά και την σημερινή εξέλιξη δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και πρέπει η Ομοσπονδία και η ΚΕΔΕ να συμβάλλουν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top