Ερώτηση στην Βουλή για την πτήση Καμμένου με ελικόπτερο στη θέση συγκυβερνήτη

Από Γεωργιάδη και Δημοσχάκη

Ερώτηση στην Βουλή για την πτήση Καμμένου με ελικόπτερο στη θέση συγκυβερνήτη

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με αφορμή βίντεο που δείχνει τον ίδιο τον  κ. Καμμένο να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο και να κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ως συγκυβερνήτη πτήσεων, αποτελεί σαφή παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων και των Σχετικών Διαταγών», καθώς υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος.

 Επίσης, οι δύο ερωτώντες βουλευτές υποστηρίζουν ότι «οι ενέργειες του κ. Καμμένου δημιουργούν πρόβλημα και στην καλλιέργεια πνεύματος πειθαρχίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, που βλέπουν προκλητικά να αγνοούνται και να καταπατούνται από την πολιτική ηγεσία βασικές αρχές και κανόνες που οι ίδιοι αγωνίζονται καθημερινά να τηρούνται απαρέγκλιτα».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top