Πιέσεις Ρέγκλινγκ σε Γερμανία: Να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα

«Τον Αύγουστο του 2018 η ελάφρυνση του χρέους, εάν είναι αναγκαία»

Πιέσεις Ρέγκλινγκ σε Γερμανία: Να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα

Πρέσινγκ στη Γερμανία κάνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ καλώντας την να αναγνωρίσει την πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

«Στη Γερμανία, ακούω συνεχώς ότι τίποτα δεν συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μία απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων και προσβάλλει τον ελληνικό λαό, ο οποίος έπρεπε να αποδεχθεί μειώσεις μισθών και συντάξεων» είπε ο επικεφαλής του ESM μιλώντας στο «Walter Eucken Institute».

«Η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί συνιστά μία επιτυχία και η Γερμανία θα πρέπει να το αναγνωρίσει» υπογράμμισε ο Ρέγκλινγκ.

«Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο» τόνισε, σημειώνοντας πως το 2016 μόλις τέσσερις χώρες εμφάνισαν υψηλότερο πλεόνασμα από την Ελλάδα.

Όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος είναι αναγκαία συνθήκη για την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα προκειμένου «οι χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τον Αύγουστο του 2018, εφόσον αυτή εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top