Δόση ακούμε αλλά δόση δεν βλέπουμε: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα!

Ζητούν εξηγήσεις για το ΔΝΤ από τον Σόιμπλε οι Σοσιαλδημοκράτες

Δόση ακούμε αλλά δόση δεν βλέπουμε: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα!

Αναβλήθηκε τελικά η ψηφοφορία για την Ελλάδα που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι στην επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής (Μπούντεσταγκ)

Η διαδικασία αναβλήθηκε μετά από αίτημα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το οποίο μάλιστα ζητεί διεξοδική συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς επιδιώκει να γίνει αυτό την προσεχή Πέμπτη, παράλληλα με την προγραμματισμένη συζήτηση για το πορτογαλικό πρόγραμμα βοήθειας. Ηγετικά στελέχη του SPD ξεκαθαρίζουν πάντως ότι δεν τίθεται θέμα αρνητικής ψήφου για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Θα υπερψηφίσουμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι συνάδελφοί του δεν είχαν τον χρόνο να ενημερωθούν εγκαίρως ώστε να εγκρίνουν σήμερα την εκταμίευση, καθώς παρέλαβαν τα σχετικά έγγραφα μόλις την Τρίτη το πρωί.

Προφανής στόχος των σοσιαλδημοκρατών είναι να αναγκάσουν τον χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να λάβει θέση στο ελληνικό ζήτημα και ιδιαίτερα στο εξής ερώτημα: «Συνιστά “θεμελιώδη αλλαγή των όρων του ελληνικού προγράμματος” η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τεχνογνωσία, αλλά όχι (ακόμη) με οικονομική βοήθεια;».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ επιμένει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και γι' αυτό αρκεί η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Μπούντεσταγκ.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top