Τσακαλώτος: Τώρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Οι πρώτες δηλώσεις μετά το Eurogroup

eurogroup τσακαλώτος

Περισσότερη σαφήνεια για τις αγορές τους επενδυτές και τον ελληνικό λαό θα υπάρξει μετά την απόφαση του Eurogroup. Αυτό δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ» και για «ξεκάθαρο μονοπάτι για έξοδο από πρόγραμμα».

Ο Έλληνας υπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, την γαλλική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Είναι ζωτικής σημασίας να απαριθμήσουμε το χρέος και να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό ανάπτυξης», ανέφερε.

«Όλες οι πλευρές προσπάθησαν για συμβιβασμό, δημιουργούμε οδικό χάρτη για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα», πρόσθεσε.

Με τη δήλωση του ΔΝΤ ότι γυρίζουμε μια σελίδα εμπρός, δεν μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι, ανέφερε ο κύριος Τσακαλώτος και υπογράμμισε ότι το Eurogroup θα κάνει το παν για να γυρίσουμε σελίδα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε πλήρη και ολοκληρωτική συμφωνία για το χρέος, την αξιολόγηση, τη δόση και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ΔΝΤ θα εισηγηθεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο διοικητικό του συμβούλιο και η ΕΕ, μετά από εθνικές διαδικασίες έγκρισης θα εκταμιεύσει 8,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ όλα τα μέτρα για το χρέος θα ρυθμιστούν τελικώς, μόνο μετά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από το Ταμείου στο τέλος του προγράμματος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top