Γιάννης Αμανατίδης για τους Έλληνες του Κατάρ: Συνεχής η επικοινωνία με την πρεσβεία

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Γιάννης Αμανατίδης για τους Έλληνες του Κατάρ: Συνεχής  η επικοινωνία με την πρεσβεία

«Οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο Κατάρ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία» δήλωσε ο Γιάννης Αμανατίδης, αναφορικά με την κρίση στην αραβική χώρα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών στο Πρακτορείο FM, δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι το οποίο χρήζει να ανακοινωθεί, μετά τη διπλωματική κρίση που προέκυψε στην περιοχή.

«Περίπου 3.500 Έλληνες ζουν και εργάζονται στην περιοχή -κυρίως εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα- ενώ το απόγευμα λειτουργεί σχολείο, στο οποίο φοιτούν 150 ελληνόπουλα» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η χώρα μας έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής και σωστά βάλαμε στην ατζέντα μας, με τη 2η Διάσκεψη της Ρόδου στις 23 Μαΐου, την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη θετικών δράσεων ανάμεσα στις χώρες του αραβικού κόσμου και της Ευρώπης και τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου σταθερότητας» επισήμανε στη συνέχεια, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για την τρομοκρατική επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Για Eurogroup της 15ης Ιουνίου: Θέλουμε συνολική λύση

Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο κ. Αμανατίδης ανέφερε: «Θέλουμε τη συνολική λύση και ταυτόχρονα θεωρούμε ότι η χώρα μας έχει κλείσει με τα προαπαιτούμενα και πρέπει να προχωρήσει. Δικαιούμαστε αυτή τη συνολική λύση για το χρέος και γι αυτήν παλεύουμε». Εκτίμησε ακόμη ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει και θα δοθεί ίσως και αυξημένη δόση, έτσι ώστε να πληρωθούν και χρέη του Δημοσίου προς το εσωτερικό».

Σχολιάζοντας της στάση της αντιπολίτευσης στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «όταν δίνεις μια μάχη θέλεις μαζί όλες τις δυνάμεις τις πολιτικές» Υποστήριξε επίσης ότι «δεν συστρατεύονται γιατί επένδυσαν σε μία αριστερή παρένθεση, επενδύουν τώρα σε μία πολιτική καταστροφολογίας και δε θα πρέπει να το κάνουν αυτό, γιατί τους οδηγεί συνεχώς σε στρατηγικά αδιέξοδα και αυτό δε βοηθάει την ίδια τη χώρα».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top