12 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΟ... για να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο

Ποιοι είναι εκείνοι που για μία ακόμη φορά θα είναι οι ευνοημένοι του συστήματος, εξήγησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, ο Πέτρος Μποτσαράκος

Ποια είναι τα συνήθη υποζύγια που θα πληρώσουν και ποιοι είναι εκείνοι που για μία ακόμη φορά θα είναι οι ευνοημένοι του συστήματος, εξήγησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, ο Πέτρος Μποτσαράκος.

«Δυστυχώς κι εδώ βλέπουμε άλλο ένα παράδειγμα πολιτικής διάκρισης. Για τις κυβερνήσεις φαίνεται πως το ένα παιδί –το δημόσιο- είναι καλό και το άλλο – ο ιδιωτικός τομέας-, ας κόψει το λαιμό του» αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης του Star και συνεχίζει:

«Από το ξεκίνημα του Μνημονίου το 201, όλοι συμφωνούσαν ότι πρέπει να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις και τελικά θα φτάσουμε στο 2022 για να κοπούν. 12 χρόνια».

Όπως περιγράφει, μέχρι τότε θα δίνονται πρόωρες συντάξεις και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές , δηλαδή με σύνταξη υψηλότερη από το μέσο όρο των υπολοίπων συντάξεων του δημοσίου.

Αυτά όμως μόνο στο δημόσιο γιατί στον ιδιωτικό τομέα, κανείς δεν νοιάστηκε αν οι εργαζόμενοι, ή καλύτερα οι άνεργοι, μπορούν να συγκεντρώσουν τα ένσημα για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη. Έτσι διαιωνίζονται οι στρεβλώσεις, διαιωνίζεται και το πρόβλημα στο ασφαλιστικό.

«Και τελικά έρχεται νέο ψαλίδι στις συντάξεις, σαν αυτό που προνομοθετήθηκε πριν λίγες μέρες με τις νέες περικοπές για το 2019. Κι αν οι πολιτικοί δεν σταματήσουν να κάνουν ψηφοθηρία, χαϊδεύοντας αυτούς που θεωρούν πελάτες τους, δυστυχώς αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα κλείσει ποτέ» κατέληξε ο Πέτρος Μποτσαράκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top