Δραγασάκης: Δεν μπορεί να μετατίθεται διαρκώς προς το μέλλον η ελάφρυνση του χρέους

«Τα μνημόνια και η επιτροπεία ούτε πρέπει αλλά ούτε και μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως ένα “χωρίς τέλος καθεστώς”»

Δραγασάκης: Δεν μπορεί να μετατίθεται διαρκώς προς το μέλλον η ελάφρυνση του χρέους

Μήνυμα προς τους δανειστές σχετικά με την αναγκαιότητα να ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έστειλε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο 5th Greek Exports Forum.

«Εν όψει και του κρισίμου Eurogroup που θα γίνει στις 15/6 θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η ελάφρυνση του χρέους  δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να μετατίθεται διαρκώς στο μέλλον» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανειακών αναγκών, αλλά αφορά τη δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση και να κάνει το αναγκαίο άλμα προς την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εξωστρέφεια.

«Τα μνημόνια και η επιτροπεία ούτε πρέπει αλλά ούτε και μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως ένα “χωρίς τέλος καθεστώς”, όπως ίσως κάποιοι εκ των δανειστών θα επιθυμούσαν» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε «επικίνδυνα μυωπική» την άποψη ότι η στάση των δανειστών οφείλεται στη μειωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης, σημειώνοντας αφενός πως «όλοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της» και αφετέρου πως «η εν λόγω στάση των δανειστών ισχύει διαχρονικά».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top