ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σχεδόν 50.000 Έλληνες αυτοκαταγγέλθηκαν για φοροδιαφυγή 2.5 δισ. ευρώ!

Εκπνέει αύριο, 31 Μαΐου, η προθεσμία για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σχεδόν 50.000 Έλληνες αυτοκαταγγέλθηκαν για φοροδιαφυγή 2.5 δισ. ευρώ!

Κοσμοσυρροή σε πολλές ΔΟΥ παρατηρείται λίγες μόλις ώρες πριν λήξει η προθεσμία για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου.

Όπως λένε στο ΥΠΟΙΚ, ήδη έχουν ανταποκριθεί σχεδόν 49.000 φορολογούμενοι οι οποίοι δήλωσαν πρόσθετα εισοδήματα 2,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ήδη έχουν καταβάλει άμεσα 250 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα υποβληθούν σε δόσεις.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ήδη πιαστεί στα «δίχτυα» της εφορίας, με συνέπεια να θέλουν να πληρώσουν για να γλιτώσουν τις ποινικές διώξεις.

Και αυτό διότι η ίδια ρύθμιση (νόμος 4446/2016) προβλέπει βαρύ «χαράτσι» που ξεπερνά και το 60% του εισοδήματος που αποκαλύπτεται, ενώ ο φορολογούμενος που πληρώνει για την ασυλία του δεν γλιτώνει οριστικά τον κίνδυνο να υποστεί επανέλεγχο.

Ενόψει της λήξεως της ρύθμισης, σε αρκετές εφορίες έχουν σπεύσει τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες, σχεδόν όσοι φορολογούμενοι δεν είχαν εμφανιστεί επί τρεις μήνες, προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους, να διακόψουν τα μπλοκάκια ή να κλείσουν αναδρομικά (με ημερομηνία 2016 ή και προγενέστερη) την δραστηριότητά τους.

Στο οικονομικό επιτελείο αποφεύγουν πάντως να πουν αν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση έως τις 30 Ιουνίου ή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ζητούν φορείς  αλλά και βουλευτές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top