Οι ΕΠΙΚOI «καυγάδες» Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου που προκάλεσαν σεισμό στο Κοινοβούλιο

Δύο περιστατικά των πολιτικών αντιπάλων από τη Βουλή, τα έτη 1989 και 1993

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ανδρέας Παπανδρέου. Δύο σπουδαίοι πολιτικοί που μονοπώλησαν μεγάλο κομμάτι της μεταπολίτευσης και που θα μείνουν στην ιστορία ως οι μεγάλοι πολιτικοί αντίπαλοι.

Σας παρουσιάζουμε δύο από τις επικές στιγμές τους στο Κοινοβούλιο:

1989

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  κατέθεσε στην Βουλή πρόταση μομφής (3 μήνες προ των εκλογών Ιουνίου 1989) κατά του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ενώ έχει ξεκινήσει το λόγο του, εισέρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου που γίνεται θερμά δεκτός και καταχειροκροτείται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου διακόπτει την ομιλία Μητσοτάκη.

Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Παπανδρέου (11-13 Μαρτίου 1989)

Στις 11 Μαρτίου 1989 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, σχετικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε με ψήφους 123 «υπέρ» και 155 «κατά». 19 βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας, ενώ ένας δήλωσε «παρών». Μεταξύ των απόντων ήταν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Ρούλα Κακλαμανάκη και Αντώνης Τρίτσης, οι οποίοι διαγράφηκαν από το κίνημα με απόφαση του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

1993

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητεί το λόγο τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είναι στο βήμα της Βουλής για να κλείσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και ακολουθεί πανδαιμόνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top