Πολιτική θύελλα μετά την ανακοίνωση της μεταβίβασης μετοχών του Mega στον Ιβάν Σαββίδη

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αιφνιδιαστική πώληση του 20% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ που κατείχε ο ΠΗΓΑΣΟΣ, η εκδοτική εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα, στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Τα πρώτα πυρά εξαπέλυσε η ΝΔ, όπως έγραψε από χθες το star.gr.

 «Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων» ανέφερε η Πειραιώς, για να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου μέσω κυβερνητικών πηγών: «Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος».

 Η ΝΔ έθεσε μία σειρά από ερωτήματα,  καλώντας την κυβέρνηση να εξηγήσει πώς γίνεται να μεταβιβάζονται μετοχές μιας εταιρείας χωρίς να υπάρχει έγκριση των δανειστών της

 «Ενώ τι, το σύνολο των μετοχών δεν έχει ενεχυριαστεί; Ενώ είναι υπερδανεισμένες; Τι συμβαίνει εδώ πέρα, τι γίνεται; Τα ερωτήματά μας είναι εύλογα και περιμένω την κυβέρνηση να απαντήσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Σκάι 100.3.

«Πρόκειται για μια ιδιωτική συμφωνία. Ποιος είναι ο λόγος ο δικός μας; Κανένας.  Άλλο οι λογαριασμοί (δεσμεύονται από τις τράπεζες) και άλλο οι μετοχές» ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.   

Ωστόσο. από την χρηματιστηριακή ανακοίνωση της μεταβίβασης των μετοχών είναι ξεκάθαρο ότι δεν πουλήθηκαν ιδιωτικές μετοχές αλλά μετοχές που κατείχε η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ.

Η εταιρεία αναφέρει στην χρηματιστηριακή ανακοίνωσή της ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε»

Για κυβερνητικές μεθοδεύσεις και διαπλοκή μιλούν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:   «Ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

"Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη.Θα πληρώσει & τα χρέη του;" αναρωτήθηκε σε ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.    

Κύκλοι της αγοράς μιλούν για τίμημα που ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top