Κοτζιάς: Κάναμε ένα σοβαρό βήμα με την Διάσκεψη της Ρόδου

20 αντιπροσωπείες συμμετείχαν φέτος

Κοτζιάς: Κάναμε ένα σοβαρό βήμα με την Διάσκεψη της Ρόδου

«Κάναμε ένα σοβαρό βήμα, συγκροτούμε μια διεθνή οργάνωση με πρωτοβουλία της Ελλάδος και βρίσκουμε μεγαλύτερη και περισσότερη ανταπόκριση από ότι ποτέ άλλοτε. Αυτή η ανταπόκριση είναι δείγμα ότι το κύρος της χώρας μας και η αναγνώριση του ρόλου της είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ άλλοτε» δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,   για την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ότι ο αριθμός των κρατών που συμμετείχαν ανήλθε από τα 11 κράτη πέρυσι στις 20 αντιπροσωπείες φέτος (10 κράτη και δύο διεθνείς οργανισμοί από τον αραβικό κόσμο -ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου- ως παρατηρητής η Ινδονησία και 7 κράτη της Ευρώπης).

Μίλησε επίσης για μία σημαντική πρωτοβουλία,  από τις τρεις που υπερβαίνουν τον χώρο της ΕΕ και των τριμερών συνεργασιών, σε σύνολο 14 διεθνών θεσμικών υποστάσεων, που έχουν συγκροτηθεί από την ελληνική διπλωματία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top