Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση

Tι ανέφερε κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά  στην έξοδο από την κρίση

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σοβαρά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας- Κίνας και ότι οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.

Για την Ελλάδα ανέφερε ο πρωθυπουργός ότι διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο Belt and Road Forum for International Cooperation και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Γιώργος Τσίπρας.

Αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα

«Η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας είναι πολύ σημαντική, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση, και η αναβάθμιση της συνεργασίας αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα», έγραψε  σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με  τη συνάντηση του με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top