Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρχει ρήτρα αίρεσης των μέτρων αν δεν πάρουμε διευκόλυνση στο χρέος

Στο eurogroup το ελληνικό χρέος αλλά η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί τον Ιούνιο

Τσακαλώτος: Δεν  θα υπάρχει ρήτρα αίρεσης των μέτρων αν δεν πάρουμε διευκόλυνση στο χρέος

«Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα μέτρα- αντίμετρα ρήτρα αίρεσης ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα» δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους σήμερα με δημοσιογράφους στη Βουλή.  Με τον τρόπο αυτό διέψευσε τα σενάρια ότι η κυβέρνηση σε μια κίνηση καλής θέλησης προς όσους βουλευτές αντιδρούν για τα σκληρά μέτρα, θα προσθέσει την σχετική ρήτρα στο νομοσχέδιο για την συμφωνία με τους θεσμούς.       

 Όπως πρόσθεσε,  το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και  ήδη διεξάγονται συζητήσει σε όλες τις πλευρές για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το θέμα του χρέους αναμένεται να απασχολήσει την ερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν αυτές οι συζητήσεις για το τον Ιούνιο.

"Χειρότερα αν διαλυθεί η ευρωζώνη"  

 

Προηγουμένως, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε κατά την απάντησή  του σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Χατζησάββα  ότι τάσσεται  κατά της διάλυσης της ευρωζώνης. «Αν διαλυθεί δεν θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι, ούτε τα μεσαία και κατώτερα στρώματα, αλλά οι δυνάμεις του εθνικισμού και του ακραίου λαϊκισμού. Εσείς το εύχεστε, εγώ καθόλου» τόνισε. Πρόσθεσε πάντως ότι  η θέση του ως οικονομολόγου είναι ότι «αν μια χώρα φύγει από την ευρωζώνη, η ευρωζώνη θα εχει τεράστιο πρόβλημα» .

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενημερώνουν σήμερα το απόγευμα τους βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που συμμετέχουν σε 4 επιτροπές της Βουλής, για το περιεχόμενο της συμφωνίας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top