Σαν δύο φίλοι Τσίπρας-Κίρχνερ: «Θέλω να επισκεφτώ τον Παρθενώνα» - «Έχουμε παρόμοια μενταλιτέ»!

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, η οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να βγει εκτός Αργεντινής καθώς της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

«Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μία πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ στο γραφείο του στη Βουλή.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η τέως πρόεδρο της Αργεντινής τόνισε την προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό -και όχι μόνο- της Δύσης. 

Είπε ότι από εδώ ξεκίνησε η Δύση και ότι οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, την οργάνωση και την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην Ιστορία της Ελλάδας

Η κ. Κίρχνερ εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση της όταν αντίκρισε τον Παρθενώνα και προσέθεσε πως ελπίζει να έχει την ευκαιρία αύριο να επισκεφθεί τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Εγώ έχω τη χαρά κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω τον Παρθενώνα. Κι αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κομμάτι μιας Ιστορίας πολύ σημαντικής και μιας παρακαταθήκης, μιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

«Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες, παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ» προσέθεσε ο πρωθυπουργός. 

«Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας, αλλά και τα κατορθώματα σας» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει: «Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

«Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας» είπε ο κ. Τσίπρας στην κ. Κίρχνερ, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια. 

Η τέως πρόεδρος της επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνει στη χώρα μας έως τις 9 Μαΐου.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:00, η κ. Κίρχνερ θα είναι η ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top