Έτος Ελλάδας-Κίνας: Στο Μαξίμου ο Λιού Κιμπάο – Συνάντηση με Τσίπρα σε εξαιρετικό κλίμα

Για «μεγάλο ενδιαφέρον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την Ελλάδα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Με τον Λιού Κιμπάο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και επικοινωνίας, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, στο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Πολιτιστικού Έτους Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας 2017.

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται μετά από σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου, που όλες μαζί σηματοδοτούν το μεγάλο ενδιαφέρον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τη διάσκεψη των αρχαίων πολιτισμών μετά από πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία εσείς και ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού να εγκαινιάσετε στο Βυζαντινό Μουσείο, το έτος των πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας και Κίνας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Η βάση για να οικοδομηθεί η εμπορική και η οικονομική συνεργασία, είναι η συνεργασία στον πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για τους αρχαίους πολιτισμούς μας και ιδιαίτερα γιατί οι πολιτισμοί μας, έχουν συνέχεια στο χρόνο».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Λιού Κιμπάο ανέφερε: «Επιτρέψτε μου πρώτα από όλα, να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο μας Σι Τσινπίνγκ  και τον ομόλογό σας Λι Κετσιάνγκ και προσβλέπω στην παρουσία σας τον Μάιο, στο φόρουμ για το νέο δρόμο του μεταξιού. Θέλω να συζητήσω μαζί σας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Όσον αφορά το φόρουμ για τους αρχαίους πολιτισμούς, είπε: «Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να κάνουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό momentum για την οικονομική και την πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας».

«Με τη σημερινή συνάντηση θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας, ιδιαίτερα τη συνεργασία μας στον τομέα του πολιτισμού. Γι' αυτό το λόγο, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή που μπορώ να έχω, κ. Πρωθυπουργέ, αυτή τη συνάντηση μαζί σας» κατέληξε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top