Το δώρο του Μητσοτάκη στον Κουτσούμπα- «Έχουμε σημαντικές ιδεολογικές διαφορές αλλά...»

Τι είπαν στη συνάντησή τους

Το δώρο του Μητσοτάκη στον Κουτσούμπα- «Έχουμε σημαντικές ιδεολογικές διαφορές αλλά...»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πριν την έναρξη της συζήτησής τους, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε στον κ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε τη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η συμφωνία, η επονομασθείσα του Θερίσου, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει τη υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στις βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης και στις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, καθώς και στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ασφαλώς με το ΚΚΕ υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε – και οφείλουμε να έχουμε – ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Τι είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε:

«Από αυτήν την άποψη, αυτό που χρειάζεται είναι πλατιά κοινωνική συμμαχία, οργάνωση των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις της, στα μνημόνια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Αύριο είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την χώρα και οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν με την συμμετοχή τους σε αυτά, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της λαϊκής πάλης για μια πραγματική διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και του λαού μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των συνακροάσεων, νέο κρούσμα των οποίων κατήγγειλε χθες το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργη υπόθεση».

«Είναι φανερό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ «ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών που έχει δημιουργηθεί. Αυτό φαίνεται και από τις πρώτες διαπιστώσεις της ΑΔΑΕ ή άλλων φορέων, με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής, όμως η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος, ούτε έχει προχωρήσει, ούτε φαίνεται να ολοκληρώνεται απ' όσο ξέρουμε, ενώ προστίθενται και τα χθεσινά νέα στοιχεία στην υπόθεση αυτή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top