Κάτια Μακρή: Άλλη μια χαμένη χρονιά...πάει το όνειρο της ανάπτυξης

"Παίζουν με τον χρόνο ζυγίζοντας το πολιτικό κόστος..." σχολίασε η δημοσιογράφος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

To πολιτικό κόστος από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης αλλά και το σενάριο συμβιβασμού από την πλευρά των θεσμών, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Χτες οι θεσμοί μας έδωσαν μια άλλη πρόταση που έλεγε το 2019 οι συντάξεις και το 2020 το αφορολόγητο. Να κρατήσουμε ότι έχουμε συμφωνήσει και για τις συντάξεις και για το αφορολόγητο, μένει ο χρόνος πραγματοποίησης. Εκεί είναι τώρα η διαφωνία μας. Και βεβαίως ο κ.Τσίπρας κάνει και εκλογικούς σχεδιασμούς. Η διαπραγμάτευση γίνεται και με τους θεσμούς αλλά και με το εσωτερικό του κόμματος του και η κατάσταση κάθε μέρα δραματοποιείται. Σήμερα ακούσαμε πάλι τον Πρωθυπουργό να ζητά Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, τον έχουμε ξανακούσει και κατά το παρελθόν, το αρνήθηκαν βεβαίως οι εταίροι» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος και στη συνέχεια διερωτήθηκε:

«Την κάνει αυτή τη δραματοποίηση για να προχωρήσει σε συμφωνία; Το κάνει γιατί πραγματικά είναι όλα στον αέρα; Αυτό μένει να το δούμε τις επόμενες ώρες; Πριν από λίγο πάντως, γιατί οι δύο πλευρές τραβάνε το σχοινί, κύκλοι του Σόιμπλε έλεγαν ότι εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα να περιμένουμε. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα τον Ιούλιο, εννοώντας τα ομόλογα που πρέπει να πληρώσουμε. Η Αθήνα αφήνει να εννοηθεί ότι θα βρει τα λεφτά και αυτή είναι η πληροφορία μας ότι τα έχει ήδη τα περισσότερα, για να πληρώσει το ομόλογο του Ιουλίου χωρίς τους δανειστές».

Και κατέληξε: «Αυτό που ξέρω είναι ένα, ότι χάσαμε το 2,7% ανάπτυξης οριστικά και αμετάκλητα και σήμερα το βράδυ να έχουμε συμφωνία, οι προβλέψεις του Πανεπιστημίου της Αθήνας λένε ότι το 2017 θα είμαστε μεταξύ 0,5-1% ανάπτυξη και η ΤτΕ λέει ότι το πολύ να είναι 1,5%. Σκεφτείτε για πόσες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας μιλάμε από αυτή και μόνο την καθυστέρηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top