Κ.Μακρή: Θεριεύει η εγκληματικότητα αλλά παρατείνουν το νόμο Παρασκευόπουλου

Είναι η μεγαλύτερη αποσυμφόρηση φυλακών που έχει γίνει στην πρόσφατη ιστορία» εξήγησε η δημοσιογράφος

«Είναι απίστευτο το πόσο ακριβά μας έχει κοστίσει μέχρι τώρα, ήδη, ο νόμος Παρασκευόπουλου» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, πριν αρχίσει να απαριθμεί τι έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2015, όποτε και ψηφίστηκε.

«Στο πρώτο 8μηνο εφαρμογής του (2015) αποφυλακίστηκαν 3.000 άνθρωποι. Μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί 4.000. Οι κρατούμενοι μειώθηκαν από 12.500 σε 9.500. Είναι η μεγαλύτερη αποσυμφόρηση φυλακών που έχει γίνει στην πρόσφατη ιστορία» περιέγραψε η δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως οι αποφυλακίσεις έγιναν χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πως ανάμεσά τους ήταν τρομοκράτες και δολοφόνοι.

«Τους χάρισαν μάλιστα και τα υπόλοιπα παλαιών ποινών» επεσήμανε.

Το εφιαλτικό όμως είναι ότι ήξεραν ότι το 60% των πρόωρα αποφυλακισθέντων, όπως δείχνουν οι ελληνικές στατιστικές,  θα υποτροπίαζε. Η Κάτια Μακρή υπενθύμισε, ακόμη, ότι τότε όλοι οι νομικοί είχαν αντιδράσει λέγοντας πως «εμείς τους δικάζουμε ξέρουμε κάθε κατηγορούμενο, άρα ότι δίνουμε ποινή 10 ετών, ξέρουμε γιατί το κάνουμε. Δεν μπορεί να έρχεται ο υπουργός με ένα φιρμάνι και να κάνει τα 10 χρόνια 2, μέσα σε ένα βράδυ»

Η δημοσιογράφος κατέληξε: «Κάθε φορά έκτοτε, ο κ. Παρασκευόπουλος βγαίνει και υπεραμύνεται του νόμου του, καταγγέλλει τους υπόλοιπους ότι κάνει δήθεν προπαγάνδα και λέει πως αν έβγαιναν λίγο αργότερα, πάλι τα ίδια θα έκαναν! Μα τι είναι προπαγάνδα; Να κάνεις δώρα σε στυγνούς εγκληματίες είναι προπαγάνδα; Είναι προπαγάνδα ότι πρέπει να βάλεις κριτήρια για να προστατεύσεις τη ζωή των πολιτών; Ας πάει ο κ. Παρασκευόπουλος στους συγγενείς των θυμάτων να τους μιλήσει για προπαγάνδα. Είμαι σίγουρη ότι θα του πουν ότι το μεγαλύτερο έγκλημα από όλα ήταν ο ίδιος του ο νόμος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top