Προσπάθεια υπονόμευσής της βλέπει η κυβέρνηση

Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Προσπάθεια υπονόμευσής της βλέπει η κυβέρνηση. Από τη μια επιρρίπτει την ευθύνη των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση στο ΔΝΤ και τον Σόιμπλε και από την άλλη βλέπει κινήσεις στο εσωτερικό που συνηγορούν στο αφήγημα της.

Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ με τον τίτλο «Σχέδιο Αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα». Σε αυτό το σχέδιο εμμέσως πλην σαφώς εμπλέκουν και τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Θα πρέπει να πάψει να κρύβετε πίσω από το θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να πολιτικολογεί. Ναι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν νιώθουν άνετα με την προσπάθεια που κάνουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Από τη μία, αποδέχονται νέα μέτρα λιτότητας και, από την άλλη, παριστάνουν ότι αντιστέκονται στους δανειστές. Σε κάθε περίπτωση, ροκανίζουν το χρόνο, βυθίζουν την κοινωνία σε αβεβαιότητα και οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο» τόνισε η ΝΔ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Σκηνοθετούν άλλη μια συνθηκολόγηση και διαπραγματεύονται μόνο στο εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ. Επιτείνουν έτσι, με βαρύ κόστος, το δράμα για το λαό και την πατρίδα» 

Η κυβέρνηση κάνει ακόμη ένα βήμα πίσω και είναι έτοιμη να νομοθετήσει και τα μέτρα για μετά το 2019 εκτιμώντας πως δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεων στις ψηφοφορίες για το βαρύ πακέτο, όπως το αφορολόγητο κάτω από τις 6.000.

Πάντως μέχρι και την τελευταία στιγμή ελπίζει στην επιστροφή των τεχνικών κλιμάκιων στην Αθήνα και εκτιμά πως τα επόμενα 24ωρα θα έχει ξεθολώσει το τοπίο για τις προθέσεις των δανειστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top