Καμμένος: Με επίκεντρο την Ελλάδα δημιουργείται μια μεγάλη συμμαχία στη Μεσόγειο

Άσκηση - απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας

Άσκηση - απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας, διεξάγει αυτές τις μέρες η χώρα μας, με τη συμμετοχή αμερικανικών και ισραηλινών δυνάμεων. Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε το πρωί στη Ανδραβίδα, από όπου επιχειρούν τα αεροσκάφη, και εξήρε το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. 

Πάνω από 70 μαχητικά αεροσκάφη από 5 χώρες πετούν μέρα και νύχτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017», που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Απριλίου.

 Η χώρα μας συμμετέχει με 37 αεροσκάφη, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 12, όσα και το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 6 και η Ιταλία με 4.

«Δημιουργείται πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο, το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής και στα δυτικά προς την Ιταλία» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.   

Ο κ. Καμμένος επισκέφτηκε σήμερα την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, από όπου επιχειρούν τα αεροσκάφη, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χριστοδούλου. Παρών και ο αμερικανός πρέσβης.

«Η Ελλάδα έχει μια στρατηγική θέση και έχει την ικανότητα να συνεργάζεται καλά με τους πιο σημαντικούς συμμάχους και εταίρους μας, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει προκλήσεις»  δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζεφρυ  Πάιατ.

Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος πλοία του Στόλου μας που μετέχουν στην άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ», καθώς και ελικόπτερα και αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού Ξηράς. Οι αεροπορικές αποστολές περιλαμβάνουν εικονικούς βομβαρδισμούς χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών στόχων, καθώς και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο, οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν. Επιπλέον, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δεσμεύει για την ερχόμενη Κυριακή, νότια του Καστελόριζου, σε διεθνή ύδατα, προκειμένου να διεξάγει άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top