Κ. Μακρή: Απίστευτο κυνηγητό με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - 1,6 εκ. οφειλέτες στο δόκανο της εφορίας

Απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μαζέψει ρευστό για τα κρατικά ταμεία!

Στο απίστευτο κυνηγητό με τα κατασχετήρια και πλειστηριασμούς, στο οποίο προχωρά η εφορία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συλλέξει ρευστό για τα κρατικά ταμεία , αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως τόνισε η σχολιάστρια του Star, υποψήφιοι προς κατάσχεση είναι 300.000 άτομα  απο οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία (για χρέη άνω των 5.000 ευρώ) και  1.672.000 από οφειλές στην εφορία!  

«Κι αυτό φυσικά γιατί: Ναυαγούν τα έσοδα του ΕΦΚΑ, ενώ μεγάλη κόπωση υπάρχει στα έσοδα του κράτους, τα οποία ήταν  250 εκ. ευρώ κάτω μόνο τον Φεβρουάριο. Οπότε κάνουν κατασχέσεις γιατι χρειάζονται χρήματα και  μαζεύουν λεφτά απ΄ όπου μπορούν» συμπλήρωσε.

Η  Κ. Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της:   

«Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές κινήσεις να αυξηθούν τα διαθέσιμα. 2,8 δισ. ευρώ είναι τα  ταμειακά διαθέσιμα. Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι όφειλες σε ιδιώτες, που έφτασαν πάλι τα 3,6 δισ. ευρώ  σύνολο,  ενώ 1 δισ.  ευρώ δεν έχουν δοθεί στις ΔΕΚΟ. Όλα αυτά μας κάνουν  σχεδόν 5 δισ.  ευρώ.  

Δηλαδή σιγά - σιγά γίνεται πάλι μια άτυπη στάση πληρωμών.   

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι η κυβέρνηση, μπορεί να επιχειρήσει  να πληρώσει μόνη της τα 7, 4 δις ευρώ που ειναι το ομόλογο του Ιουλίου και να μην κλείσει την αξιολόγηση,  αν δει ότι δεν μπορεί να περάσει τα μέτρα.

Τι θα κερδίσουν ; Πολιτικό χρόνο. Αλλά θα στραγγίξουν την αγορά, η οικονομία θα σέρνεται και η ζημιά πια θα ειναι δύσκολα αναστρέψιμη».

Μάλιστα, η Μάρα  Ζαχαρέα επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η ΝΔ δεν είναι μεν υποχρεωμένη να ψηφίσει τα μέτρα, αλλά εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση πρέπει να τα εφαρμόσει,  καθώς όπως είπε «το κράτος έχει συνέχεια».      

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top