Οι καθυστερήσεις στην διαπραγμάτευση δρομολογούν δραματικά σενάρια στην κυβέρνηση

Πού ποντάρει ο Τσίπρας και ποιες εισηγήσεις δέχεται

Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες όπου Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου παραμένουν μετά και το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup.  Στην Αθήνα όμως οι καθυστερήσεις τροφοδοτούν δραματικά σενάρια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι  «παρά  τις καθυστερήσεις είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, αν κλείσει στον ορίζοντα μέχρι αρχές Μαΐου είμαστε εντός».

H κυβέρνηση ρίχνει όμως άλλο ένα όπλο στο τραπέζι,  αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Το Μαξίμου επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι απειλεί να μπλοκάρει τα συμπεράσματα της συνόδου της Ρώμης,  εάν δεν υπάρξουν αναφορές για τα εργασιακά.

Όπως αναφέρει, η «ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συζητήσεων εν όψει τις Επετειακής Συνόδου τόνισε εκτός των άλλων την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων».

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η μείωση του αφορολόγητου, οι περικοπές των συντάξεων, τα εργασιακά αλλά και η πώληση του 17%της ΔΕΗ  που συζητούν στις Βρυξέλλες, προκαλούν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πληθαινουν οι φωνές για πρόωρες εκλογές.

«Δεν είναι στόχος της Αριστεράς να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο. Η Αριστερά δεν πρέπει να κόβει ούτε συντάξεις, ούτε αφορολόγητα των χαμηλόμισθων...     Στην τέταρτη (αξιολόγηση) θα ζητήσουν να δώσουμε τις γυναίκες και τα παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Μάλιστα,  33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  χτυπούν καμπανάκι και με ερώτηση τους προς την Εφη Αχτσιόγλου για προστασία των εργαζομένων απο αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Με ένα γράφημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter  επέλεξε ο Βασίλης Κικίλιας να σχολιάσει τις επιπτώσεις απο την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top