Aνεργία, αξιολόγηση και οικονομία τρομάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Εισηγήσεις για εκλογές στον Τσίπρα

Ποιες επιλογές έχει ο πρωθυπουργός

Τα εργασιακά, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και το νέο ψαλίδι στις συντάξεις  τρομάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και  ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για εναλλακτικά σενάρια.

Ο διεθνής τύπος βλέπει νέο καλοκαίρι του 2015 και στην αγορά απολύονται 500 εργαζόμενοι κάθε μέρα.

Τον Φεβρουάριο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 14.802,  η ΓΣΕΒΕΕ  προβλέπει νέες απολύσεις για 1 στις 5 επιχειρήσεις και πάγωμα της εγκατάστασης μηχανημάτων POS,  ενώ απο την αρχή του χρόνου μειώθηκαν κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις  είτε να παγώσει την διαπραγμάτευση ως το φθινόπωρο και τις γερμανικές εκλογές -εφόσον συγκεντρωθούν τα χρήματα για την πληρωμή ομολόγου 7 δισεκατομμυρίων τον Ιούλιο  - είτε να πάει σε πρόωρες εκλογές. 

Ο Νίκος Φίλης διαψεύδει ότι  πρότεινε εκλογές μέσω συνέντευξης αλλά  αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το θέσει στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές είναι καταστροφικές για τη χώρα. Το επεδίωκε η ΝΔ, η αντιπολίτευση, το επιδιώκουν κύκλοι για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μέση» υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας.   

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η ελληνική οικονομία είναι στα κόκκινα, θα υποστούμε σε κάποιο σημείο τέτοια βλάβη που η αξιολόγηση δεν θα έχει πια σημασία».

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13 μονάδες σε δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύθηκε σήμερα στην «Ελευθερία του Τύπου». Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή  συγκεντρώνει  32%  έναντι  19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή (7,5%),  Δημοκρατική Συμπαράταξη  και Κομμουνιστικό Κόμμα (6,5%),  Ένωση Κεντρώων (2,5%),  Ποτάμι και  ΑΝΕΛ (2%).  Από τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής σήμερα 2,5% έχει η Πλεύση Ελευθερίας και από  1%  ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top