Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν πλέον στην αγορά εργασίας: Μερικής απασχόλησης 6 στις 10 προσλήψεις

Και μισθοί πείνας κάτω από 394 ευρώ τον μήνα!

Έξι στις δέκα νέες προσλήψεις είναι πλέον μερικής απασχόλησης με μισθούς κάτω από 394 ευρώ το μήνα:  Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ αποκαλύπτουν νέες μειώσεις στους μισθούς σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

 Η νέα μάστιγα όπως δείχνουν τα στοιχεία της «Εργάνης» είναι η part time απασχόληση αφού το 56% των προσλήψεων του Φεβρουαρίου έγιναν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι γυναίκες εργαζόμενες παίρνουν το 85% του ημερομίσθιου των ανδρών. Όπως επίσης ότι οι μικρές επιχειρήσεις αμείβουν τους υπαλλήλους τους με μισθούς έως και 37% λιγότερο από τις μεγάλες. Σοκαριστική είναι και η αποκάλυψη ότι το Φεβρουάριο υπογράφηκαν 22 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών που φτάνουν το 25%.  

 Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία και για τους μισθούς όπως τα καταγράφει ο ΕΦΚΑ. Σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.176 ευρώ από 52 και 1.219 αντίστοιχα που ήταν τον Απρίλιο του 2016. Στη μερική απασχόληση ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 393 ευρώ το μήνα από 405 το 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top