Σε ερωτήσεις από οικονομία μέχρι... ποδόσφαιρο απάντησε ο Μητσοτάκης στο facebook!

Τι απάντησε για την μείωση της φορολογίας και τα capital controls

Διαδικτυακό διάλογο με τους χρήστες του Facebook είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχθηκε πάνω από 2.000 ερωτήσεις!

«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε έμφαση στην φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει, όπως ανέφερε  ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

O πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε μάλιστα  θεμέλιο της πολιτικής του την μείωση των φόρων, ενώ αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση της φορολογίας των μερισμάτων όπως και του φόρου επιχειρήσεων.  ]

O κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση του φόρου και για το κρασί, ενώ για την ΕΡΤ και αν θα πρέπει να κλείσει απάντησε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση που να προάγει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αλλά που θα σέβεται ταυτόχρονα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχω δεσμευτεί να μειώσω το τέλος της ΕΡΤ στο μισό».

 Σε ερώτηση για το πόσα μέλη θα απαρτίζουν το υπουργικό του συμβούλιο απάντησε ότι «πριν από τις εκλογές θα παρουσιάσω το σχέδιό μου για την κυβέρνησή μου. Σίγουρα θα είναι μικρότερη από τη σημερινή».

Για το κέντρο της Αθήνας απάντησε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με την πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Τόνισε ακόμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά όποιος προσλήφθηκε παράνομα θα απολυθεί.

Σε ερώτηση «για ποιο λόγο στοχοποιείτε απλούς εργαζομένους που δίνουν μάχη για την επιβίωση όπως π.χ τους συμβασιούχους των ΟΤΑ , γιατί στερείται την ελπίδα σ' αυτούς και τις οικογένειές τους;», απάντησε: « Δε στοχοποιώ κανέναν αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά παρέκκλιση του Συντάγματος».   

Για το αν θα αρθούν τα capital contρols o πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση που να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες.

Σε ερωτήσεις για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο και για την αξιοποίηση των πτυχίων απάντησε ότι ως υπουργός είχε θεσπίσει «μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει και δομημένη συνέντευξη τις οποίες διεξάγουν τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα». Συμπλήρωσε ότι «αξιοκρατία παντού, αυτό είναι το πρόταγμά μας. Το κάνουμε πράξη στην ΝΔ, αύριο θα το κάνουμε πράξη στο κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε όμως μόνο σε ερωτήσεις για πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά με χιούμορ σχολίασε και το ποιος πρέπει να είναι ο νικητής σε τηλεοπτικό σόου!     

Δέχθηκε όμως και ερώτηση για τα προγνωστικά του για τον αγώνα Νάπολι –Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο, όπου προέβλεψε ότι θα επικρατήσει η Ρεάλ, αλλά «δύσκολα».

Αλλά και για τον χώρο της ψυχαγωγίας, δήλωσε ότι…  καταδικάζει τα «σπόιλερς», όσους δηλαδή αποκαλύπτουν τα σενάρια τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, από όπου κι αν προέρχονται!  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top