ΠΥΡΑ Τσίπρα- Μητσοτάκη! Σύγκρουση για οικονομία, κάλπες αλλά και προσωπικές βολές

Την ώρα που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι η Ελλάδα έφτασε σε βαθιά ύφεση... ο Πρωθυπουργός μίλησε για ανάπτυξη

Παρά τη βόμβα της ΕΛΣΤΑΤ, που βάσει των στοιχείων της, η ελληνική οικονομία επέστρεψε σε βαθιά ύφεση,  ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε μια ώρα νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο, φάνηκε να μην είχε ιδέα για τα στοιχεία αυτά. Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ανάπτυξη!

Τα σημαντικότερα σημεία των όσων είπαν Τσίπρας- Μητσοτάκης

Σύγκρουση για την οικονομία

Τσίπρας: «Μετά από επτά χρόνια σχεδόν καταστροφικής ύφεσης, η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης»

Μητσοτάκης: «Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται. Και το τέταρτο μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή»

Τσίπρας: «Στο πεδίο των κλιμακίων μπορεί κάποιοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη για τις καταστροφικές συνταγές στην οικονομία από το 2010, να παραμένουν αμετανόητοι. Ωστόσο η πραγματικότητα τους έχει ήδη ξεπεράσει. Είμαστε πια σε θέση, ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να συνθέσουμε εμείς τη μουσική. Να συνθέσουμε την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας»

Μητσοτάκης: «Το μόνο βέβαιο σήμερα είναι ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο και θα περικοπούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με την μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων. Προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία και το πάθος της εξουσίας για την εξουσία»

Αντάλλαξαν και προσωπικές βολές

Τσίπρας: «Ακριβώς αυτή είναι η ατζέντα της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη που ισχυρίζονται ότι η κοινωνία θα ευημερήσει μόνο και μόνο αν και όταν οι πλούσιοι γίνουν πλουσιότεροι σε βάρος των πιο αδύναμων και του κοινωνικού συνόλου».

Μητσοτάκης: «Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες μου μόνο αυτός τολμά να εκστομίσει, ο κ. Τσίπρας, ο  πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω».

Πυρά για κάλπες και εσωκομματικά καρφιά

Τσίπρας: «Με αφοσίωση και αποφασιστικότητα και με ανοικτό μυαλό αυτό το πιο δύσκολο έργο, το οποίο θα αποδώσει καρπούς την επόμενη διετία και με βάση αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας, αυτό το δύσκολο έργο θα το καταφέρουμε»

Μητσοτάκης: «Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα/ Τον περασμένο Απρίλιο προτάξαμε ως ΝΔ το αίτημα για εκλογές και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν»

Τσίπρας: «Η επίτευξη των στόχων δεν είναι υπόθεση ενός μονάχα τομέα της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν αφορά μονάχα τα λεγόμενα παραγωγικά - όπως λέμε - υπουργεία. Θα έλεγα ότι αφορά τους πάντες»

Μητσοτάκης: «Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top