Κάτια Μακρή: «Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης των δύο Τούρκων κομάντο»

Η υπόθεση είναι πιο σοβαρή από αυτή των "8", επεσήμανε η δημοσιογράφος

Τις εξελίξεις σχετικά με τους δύο Τούρκους κομάντο που παραδόθηκαν στον Έβρο και ζήτησαν άσυλο, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως διευκρίνισε η δημοσιογράφος: «μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει φτάσει αίτημα επίσημο από την Άγκυρα για την έκδοση των δύο και αυτό βεβαίως είναι περίεργο».

Η Μάρα Ζαχαρέα υπενθύμισε ότι στην περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο Ερντογάν είχε ζητήσει μέσα σε 24 ώρες και την έκδοσή τους αλλά είχε καλέσει τηλεφωνικά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να του επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Και οι Τούρκοι ακόμη το ψάχνουν. Δεν είναι σίγουροι για το τι ιστορία πρόκειται και προσπαθούν να το διαχειριστούν με λίγο πιο ήπιους τόνους, μέχρι τουλάχιστον να φανεί πού πάει το πράγμα» είναι οι εξηγήσεις που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την τωρινή στάση του Ερντογάν, σχολίασε η Κάτια Μακρή.

«Αν ωστόσο προκύψει ότι ήταν όντως στην επίθεση εναντίον του Ερντογάν, καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι απείρως σοβαρότερη ιστορία από τους ‘8’. O ρόλος των ‘8’ στο πραξικόπημα ήταν λίγο ασαφής. Αν τώρα επιβεβαιωθεί ότι οι δύο τους ήταν στη Μαρμαρίδα, εκεί τα πράγματα βεβαίως ζορίζουν πάρα πολύ και για μας» επεσήμανε η δημοσιογράφος και εξήγησε:

«Γιατί φυσικά θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη και όπως πολύ σωστά λέγατε με τον κ.Φίλη, ότι αυτό μπορεί να γίνει σε τρεις μήνες, μπορεί όμως και παραπάνω. Και σκεφτείτε στο ενδιάμεσο, τι θα κάνει ένας Σουλτάνος, ο οποίος έχει ξεφύγει από κάθε όριο».

«Σήμερα κατάλαβα έναν προβληματισμό από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και σε σχέση με την καθημερινή τουρκική προκλητικότητα. Μέχρι τώρα λέμε, “το κάνει για εσωτερικούς λόγους”, αλλά πλέον επιχειρεί να δημιουργήσει defacto καταστάσεις στο Αιγαίο. Κι αυτό ανησυχεί την κυβέρνηση. Στην τρέλα, βεβαίως, δεν θα απαντήσει κανείς με τρέλα, γιατί αυτά που κάνει ο Ερτνογάν είναι τρελά, υπάρχουν όμως άλλα όπλα. Υπάρχει για παράδειγμα μια εκστρατεία σε διεθνείς οργανισμούς για να καταλάβουν αυτή τη στιγμή τι συμβαίνει με την Τουρκία, που δεν έχει και την καλύτερη φήμη σε όλο τον κόσμο» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top