K. Μακρή: Σκληρή η ανεργία για όσους χρειάζονται λίγα χρόνια ενσήμων

Γιατί αυξάνεται η ανεργία στις μεγάλες ηλικίες

Στο δραματικό πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα,  το οποίο είναι ακόμα μεγαλύτερο για όσους είναι άνω των 55 ετών, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.      

«Συζητάμε για τη διαπραγμάτευση και  την αξιολόγηση , υπάρχει όμως και η σκληρή καθημερινότητα που αποτυπώνεται και στους αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία» τόνισε.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που βγήκαν για το Νοέμβριο και επικαλέστηκε η σχολιάστρια του Star,  η ανεργία μειώθηκε κατά τι σε σχέση με το 2015 , ειναι δηλαδή στο 23% έναντι 24,5%. «Βεβαίως ειναι η υψηλότερη στην Ευρώπη – ακόμη και η Ισπανία που μας περνούσε κατάφερε να την ρίξει στο 18, 6 % απο 27% που ήταν πέρσι.  8,5 δηλαδή μονάδες σε μια χρονιά, με πολυ επιθετικές πολιτικές, έναντι 1,5 μονάδα που  καταφέραμε εμείς» τόνισε η Κ. Μακρή.      

Στους  πίνακες που παρέθεσε επίσης,  για το τι συμβαίνει σε συγκεκριμένες  ηλικιακές ομάδες, προκύπτει ότι τα ποσοστά είναι:    

15-24  έτη     45,7%

25-34   έτη   29,9%

35-44   έτη     19,3%.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:  

«Σε μια πολυ ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα μεταξυ 55-64 ετών,  δηλαδή ένα βήμα πριν απο τη συνταξιοδότηση, η ανεργία  εκτοξεύτηκε στο   19,3%  απο 17,3%  το Νοέμβριο του 2015,  δηλαδή δυο μονάδες επάνω. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απολύουν τους μεγαλύτερους ανθρώπους για να προσλάβουν νεότερους και με ελαστικές μορφές απασχόλησης: Δίωρα , τρίωρα και ανασφάλιστους.  Και γι αυτό βεβαίως δεν συζητάει κανείς, ούτε υπάρχει απολύτως καμια προστασία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αφεθεί στο έλεος».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top