Ο Πολάκης νομίζει ότι είναι στην αντιπολίτευση: Δύο χρόνια προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία!

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ όπως είχε υποσχεθεί αλλά ισχυρίστηκε ότι έριξε την ανεργία

«Κλείσαμε δύο χρόνια αριστερής παρένθεσης, παρένθεση μιας κυβέρνησης με την Αριστερά στην εξουσία, στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα» είπε ο Παύλος Πολάκης, επιμένοντας για μία ακόμη φορά στην… θεωρία του «όλοι μας πολεμούν και όλοι οι άλλοι φταίνε».

«Τον Ιανουάριο του 2015 ο λαός μετά από 5 χρόνια μνημονίων, εναπόθεσε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήμαστε καινούργιοι, δεν τα ξέραμε όλα από τις κοιλιές της μάνας μας. Αρχίσαμε να δίνουμε κάποιους αγώνες που κράτησαν 6 μήνες και οδηγήθηκαν σε έναν συμβιβασμό στις 13 Ιουλίου μετά από εκείνο το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Πονέσαμε πολύ τότε. Και πολύ από εμάς -κι εσείς που είστε εδώ μέσα- γι’ αυτόν τον συμβιβασμό που κάναμε τότε. Ήταν μια συμφωνία, που έδινε όμως -και φαίνεται αυτό, αλλιώς δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να κουβεντιάζουμε με αυτούς τους όρους- μια δυνατότητα διεξόδου από αυτή την κατάσταση της επιτροπείας και των μνημονίων, την οποία βιώνουμε αυτά τα χρόνια. Όταν έχεις απέναντί σου 18 που είναι εναντίον σου, όταν έχεις μείνει και με δική σου ευθύνη με 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ πραγματικό χρήμα στις τράπεζες, οι οποίες ήταν άδεια πουκάμισα, όταν κάποιοι τάζουν βοήθεια, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν τη δίνουν, ναι, τότε έρχεσαι σε μία συμφωνία. Για να πατήσεις στα πόδια σου, να πεις ότι θα παλέψω να σταθώ και θα τη βγάλω τη χώρα απ’ αυτή τη μέγγενη και το πηγάδι που τη ρίξατε. Αυτό κάναμε τότε. Θα ήταν και μια εύκολη λύση να πούμε, δεν λερωνόμαστε, δεν λερώνουμε τα χέρια μας, εμείς είμαστε καθαροί, γεια σας, ξαναελάτε κύριοι πίσω που φέρατε τη χώρα μέχρι εδώ. Δεν το κάναμε αυτό. Και η πορεία αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο που δεν το κάναμε αυτό» ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ όπως είχε υποσχεθεί και πως αύξησε τον ΦΠΑ και τη φορολογία, ωστόσο πρόσθεσε ότι παράλληλα κατάφερε με τις επιλογές της να πετύχει: τη μείωση της ανεργίας, τη διάθεση 630 εκατ. ευρώ ως βοήθημα σε συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο, την αύξηση, μετά από πολλά χρόνια, του ποσοστού του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, που έφτασε στο 2,85% του ΑΕΠ, το άνοιγμα των σχολείων με τα βιβλία και τη συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών από την πρώτη μέρα, τη δημιουργία 600 τμημάτων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και 70 ειδικών τμημάτων για τη διαχείριση των παιδιών των προσφύγων και την ένταξή τους στην εκπαίδευση, την καταβολή στους αγρότες, πέραν των επιδοτήσεων, ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ από καθυστερούμενα παλαιότερα προγράμματα, την επαναπρόσληψη απολυμένων (καθαρίστριες, επαναλειτουργία ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες), την αποτροπή της πώλησης του 30% της ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, «που ήταν τελειωμένη δουλειά», την επανεκκίνηση των έργων κατασκευής 4 μεγάλων αυτοκινητόδρομων με 700 εκατ. ευρώ λιγότερα ως κόστος, σε σχέση με αυτό που είχαν συμφωνήσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και παραδίδονται το Πάσχα, τη μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την παροχή μειωμένου εισιτηρίου σε φοιτητές – σπουδαστές όλο τον χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top