Ραγκούσης: Μονόδρομος το Μνημόνιο το 2010 – Φάνηκε μετά και από τη στάση Σαμαρά-Τσίπρα

«Υπάρχει ένα κενό στον προοδευτικό χώρο»

Για ανάγκη συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Πολιτικά είμαστε παρόντες ξανά διότι βαθιά πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή -καθώς καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ- υπάρχει ένα κενό στον προοδευτικό χώρο, το οποίο δεν καλύπτεται προς το παρόν από κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ (που μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη έχουν δημιουργήσει την πρωτοβουλίαν «Ώρα Αποφάσεων») μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.

«Η βουή του κόσμου λέει “κάντε κάτι καινούργιο, ενωμένο και προοδευτικό”» πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι «ο προοδευτικός χώρος, ο οποίος δεν περιλαμβάνει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει έναν κατακερματισμό».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την εξαντλητική φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών, ενώ τόνισε πως το βοήθημα που δόθηκε στους συνταξιούχους θα μπορούσε να είχε πάει για τη φορολογική ελάφρυνση αυτών των επαγγελματικών ομάδων.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπανδρέου και το πώς μπήκε η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, ο κ. Ραγκούσης είπε πως «η Ελλάδα δεν μπήκε στα Μνημόνια το 2010 αλλά το 2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία ξόδεψε τα λεφτά της χώρας. Εάν δεν υπήρχε το έλλειμμα των 35 δις. ευρώ το 2009, η χώρα δεν θα είχε μπλέξει ποτέ».

«Δεν είχε άλλη λύση η χώρα. Αυτό φάνηκε και από το ότι στη συνέχεια και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας έφεραν τα δικά τους μνημόνια» είπε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας πως αυτό που πληρώνουμε σήμερα «δεν είναι το ότι μπήκαμε στο Μνημόνιο αλλά το ότι δεν βγήκαμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top