Σύνοδος Μάλτας: Τι είπαν στο 15λεπτο τετ-α-τετ τους Τσίπρας και Μέρκελ

Τουρκία, προσφυγικό και Κυπριακό τα βασικά θέματα που συζήτησαν

Σύνοδος Μάλτας: Τι είπαν στο 15λεπτο τετ-α-τετ τους Τσίπρας και Μέρκελ

Την ανάγκη να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο επεσήμαναν Τσίπρας και Μέρκελ στο 15λεπτο τετ -α-τετ που είχαν στο περιθώριο της άτυπης συνόδου για το προσφυγικό που γίνεται σήμερα στη Μάλτα.

Προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που είχε χθες κατά την επίσκεψη της στην Άγκυρα  με την τουρκική ηγεσία ειδικότερα δε, όσον αφορά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

 Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την προσήλωση στις συνομιλίες για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έστειλε ένα σαφές προς την Τουρκία πως «πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Οι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειες της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top