ΧΑΜΟΣ με την ασυλία της Αυλωνίτου: Έγδαρε διευθυντή με τα νύχια της – Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή!

Αλαλούμ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας της

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας σχετικά με την άρση της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου.

Το θέμα αφορούσε ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα το 2012 όταν ακόμη η κα Αυλωνίτου δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

Ως ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ είχε «αρπαχτεί» με τον διευθυντή του Κέντρου Σταύρο Χάντζο, ο οποίος της έκανε στη συνέχεια μήνυση διότι –όπως κατήγγειλε- τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ! Η κα Αυλωνίτου είχε οδηγηθεί μάλιστα στο αυτόφωρο!

Μετά την εκλογή της, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής της ασυλίας.

Η κα Αυλωνίτου υποστήριξε στην Επιτροπή πως πρόκειται για δίωξη με πολιτικά κίνητρα και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της, λέγοντας μάλιστα πως έχει υποβάλει και η ίδια μήνυση στον κ. Χάντζο.

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας –μεταξύ άλλων- ότι το αδίκημα είχε γίνει όταν η ίδια ήταν πολίτης.

Υπέρ της άρσης τάχθηκαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ένας εκ των οποίων ήταν ο Τάσος Κουράκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε «πυροσβεστική» παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος έβγαλε την κα Αυλωνίτου από τη δύσκολη θέση ζητώντας την αναβολή της συνεδρίασης ώστε να συζητηθεί μελλοντικά!

Αν και η τοποθέτησή του προκάλεσε μεγάλη ένταση, τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναβλήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top