Βενιζέλος στη Βουλή: Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει λύση

«Η χώρα θέλει άλλη Βουλή με άλλους συσχετισμούς»

Την εκτίμηση ότι χωρίς προσφυγή στις κάλπες, η Ελλάδα δεν θα βγει από το αδιέξοδο εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Η χώρα θέλει άλλη Βουλή με άλλους συσχετισμούς. Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση. Δεν ματαιοπονώ. Αυτή είναι επιλογή της κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα είναι απλή, θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση, με ένταση. Με κάποιο τρόπο θα επαναληφθεί δυστυχώς ή θα γίνει απόπειρα να επαναληφθεί η φάρσα του 2015» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορείτε να φλερτάρετε με δημοψήφισμα, αντισυνταγματικό και απαγορευμένο ως προς το θέμα του, που θα οδηγήσει σε βαθιά και ανυπέρβλητη οικονομική κρίση και εθνική καταστροφή, ούτε με εκλογές συγκρουσιακές γύρω από δήθεν διλήμματα για το εθνικό νόμισμα» είπε στη συνέχεια, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Χρειαζόμαστε άλλη Βουλή και άλλη κυβέρνηση ευρύτατης εθνικής συνεργασίας, όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει αν το θέλει, χωρίς όμως να μπορεί αυτός να καθορίσει τις εξελίξεις αλλά και κανένα άλλο κόμμα μόνο του να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος απέρριψε την αυτοδυναμία της ΝΔ ως λύση.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε σε αυστηρό τόνο: «Σας προειδοποιώ, μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα σε μια μακρά αναμονή που τρώει τις σάρκες της οικονομίας και του έθνους μέχρις ότου υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος τον Ιούνιο με χειρισμούς τέτοιου τύπου εις βάρος πλέον και των ασφαλιστικών ταμείων».

Τέλος, όσον αφορά τα ΜΜΕ, ζήτησε να υπάρξει επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για εκείνα τα μέσα που έχουν «ιστορία, όνομα, αναγνώστες, συνεργάτες και εργαζόμενους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top