ΔΝΤ και Γερμανία έχουν την πρόθεση να συμβιβαστούν αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η Ελλάδα!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

ΔΝΤ και Γερμανία έχουν την πρόθεση να συμβιβαστούν αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η Ελλάδα!

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαντήσει στο πακέτο συμβιβαστικών προτάσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την δημοσιονομική τροχιά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης. 

Η συμβιβαστική πρόταση αποτελεί τη σύνοψη των θέσεων των θεσμών και συμπεριλαμβάνει ουσιαστικές παραχωρήσεις προς την ελληνική πλευρά, όπως το να μην υπάρχει καμία πρόωρη δημοσιονομική επίπτωση και με αυστηρή διασφάλιση της επιλογής να μην ενεργοποιηθούν (τα προληπτικά μέτρα) αν δεν χρειάζονται. 

Η πρόταση σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης έχει τη συγκατάθεση και τη συναίνεση του ΔΝΤ και “φέρνει το Ταμείο στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση”. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η Κριστίν Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Ταμείου να μπει στο πρόγραμμα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με παράγοντες της ευρωζώνης. Η πρόταση στην οποία έχουν συμφωνήσει ΕΕ και ΔΝΤ περιλαμβάνει ενεργοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος το 2018. 

Η πηγή που ενημέρωσε το STAR σημείωσε ότι “δεν περιμένουμε ελληνική απάντηση πριν το σαββατοκύριακο, αλλά την Τρίτη θα δούμε πλέον ποια κατεύθυνση θα πάρουν τα πράγματα” - υπονοώντας τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ που χωρίς θετικό σήμα από την Αθήνα δεν μπορεί να είναι θετική."ΔΝΤ και Γερμανία έχουν την πρόθεση να συμβιβαστούν, αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η Ελλάδα”, σημειώνει. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top