Μέγαρο Μαξίμου: Θέμα «ολίγων ημερών» η υλοποίηση των συμφωνηθέντων

Αλλά παραδέχεται ότι παραμένουν εκκρεμότητες - Επιμένει για «πολιτική απόφαση»- Πρώτη ανάρτηση 31-01-2017 22:35

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου τις ερμηνείες που δόθηκαν σε δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά παραδέχεται ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα και επανέρχεται στο ζήτημα της «πολιτικής απόφασης».

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, το δημοσίευμα του Bloomerg αναπαράγεται «χωρίς μια στοιχειώδη, σχετική, ερώτηση προς τους αρμοδίους αν πράγματι ισχύει ή, αν ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό».   

Κατά τις ίδιες πηγές η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του. «Το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών"» υποστηρίζει το Μέγαρα Μαξίμου σε άτυπη ενημέρωση.  

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές όμως παραδέχονται  ότι τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα "μεγάλα αγκάθια" καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά. «Πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ' επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, "όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα". Και αυτό διότι "διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο"» υποστηρίζει το Μαξίμου.

Οι κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι «η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες»  και υπενθυμίζουν ότι  πριν δυο μέρες,  ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι "υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης".

Καταλήγοντας το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι , «η "σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία". Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top