Κομισιόν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ταχεία ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Κομισιόν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ταχεία ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης

Η Κομισιόν παραμένει προσηλωμένη στην ταχεία ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, δεν σχολιάζει διαρροές και παραπέμπει στις αποφάσεις του Εurogroup για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο για τα οικονομικά Άννικα Μπράιτχαρτ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για την κατάσταση πραγμάτων η Εκπρόσωπος σημείωσε: "θα σας παραπέμψω στο Eurogroup της Παρασκευής όπου καταγράφηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων. Η Koμισιόν παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εργάζεται εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος το συντομότερο δυνατόν. Το Eurogroup κατέγραψε τις περιοχές της διαπραγμάτευσης στις οποίες ο διάλογος συνεχίζεται και εστιάζουμε τις εργασίες μας σε αυτές".

Κληθείσα να σχολιάσει το περιεχόμενο έκθεσης που διέρρευσε την Παρασκευή και αποδίδεται στο ΔΝΤ και υποτίθεται πως χαρακτηρίζει το ελληνικό δημόσιο χρέος ως μη βιώσιμο, η Άννικα Μπράιτχαρτ τόνισε ότι "δεν σχολιάζει διαρροές" και πως "ο οδικός χάρτης για τη βιωσιμότητα του χρέους έχει οριστεί από τις αποφάσεις του Eurogroup".

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top