Κοντονής: «Κάνουν μαθήματα στους δικαστές, αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν χωρίς να γίνει δίκη»

Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σχετικά με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Κοντονής: «Κάνουν μαθήματα στους δικαστές, αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν χωρίς να γίνει δίκη»

«Δημοσιογράφοι και πολιτικοί που πρωταγωνίστησαν στο "όνειδος για τον νομικό πολιτισμό της χώρας" παραδίδοντας τον Οτσαλάν χωρίς να συνεδριάσει καμία επιτροπή και να κρίνει κανένα δικαστήριο, κάνουν μαθήματα στους δικαστές και την κυβέρνηση για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Οτσαλάν, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «ήταν μία εντελώς παράνομη διαδικασία, τίποτε δεν έγινε με νόμιμο τρόπο, αυτός ο άνθρωπος στην ουσία παραδόθηκε με έναν μυθιστορηματικό τρόπο», αντίθετα με την περίπτωση των Τούρκων αξιωματικών, που, όπως είπε χαρακτηριστικά «παρέχονται όλες οι εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου και οι διαδικασίες ασύλου».

Επίσης, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει απολύτως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Αν η απόφαση για το αίτημα έκδοσης είναι απορριπτική, η διαδικασία τελειώνει εκεί και ουδείς εμπλέκεται. Εάν είναι θετική, εφόσον επιλέξουν να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη "ως έχουν δικαίωμα" , θα πρέπει κι αυτό να γίνει κατά τρόπο απρόσκοπτο».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει προσπάθεια να ληφθούν όλες οι διπλωματικές διαβεβαιώσεις για δίκαιη δίκη, όχι μόνο κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά για όλη την "επόμενη ημέρα"».

Τέλος, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «η εμπλοκή του υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης έπεται, όπως προβλέπει ο νόμος και εξετάζονται όχι νομικά ζητήματα αλλά θέματα διεθνών σχέσεων της χώρας. Και σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, καταγράφεται αρθρογραφία με στοιχεία παραπληροφόρησης, την ώρα που δεν έχει υπάρξει ούτε καν απόφαση από τη δεύτερη επιτροπή ασύλου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top