Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου από τον Σκουρλέτη!

Πρόσκληση σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι για «μετατόπιση» ώστε να βρεθούν 200 ψήφοι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου από τον Σκουρλέτη!

Η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, εάν αυτήν τη φορά ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές, ώστε να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές, δήλωσε στον Real Fm, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης!

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης  κάλεσε  ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να «μετατοπιστούν» από την θέση που κράτησαν τον Ιούλιο του 2016 στην ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή, ώστε να  ισχύσει  άμεσα (και όχι στις μεθεπόμενες εκλογές).   

 «Εάν έχουμε μία μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων, που δεν την υποστήριξαν (την απλή αναλογική) έτσι ώστε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, θα ήταν κάτι θετικό. Μένει να το δούμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης .

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει μετατόπιση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λόγω της επανένταξης σε αυτήν του Γ. Παπανδρέου και πρώην υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «είναι πολύ φθαρμένα αυτά τα υλικά, είναι πολύ θαμπά για να μπορούν να έχουν μία απήχηση, να είναι ελκυστικά μέσα στην κοινωνία».

«Είναι περισσότερο μία εσωτερική υπόθεση ανθρώπων, οι οποίοι έχουν διανύσει μία διαδρομή και έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες, αλλά αυτό δεν αφορά ευρύτερα τον ελληνικό λαό και τον ίδιο τον κόσμο που παλαιότερα παρακολουθούσε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Σκουρλέτης.

Για το αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας της κυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε  ότι «για να καταστεί ένας αξιόπιστος συνομιλητής με τη δική μας Αριστερά, θα πρέπει με σαφήνεια να οριοθετηθεί απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό. Αυτό είναι το πρώτο αναγκαίο που πρέπει να κάνει από μεριάς της, για να μπορούμε πλέον να έχουμε έναν φερέγγυο πολιτικό συνομιλητή».

Υπέρ της αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Για την ανάγκη παραμονής ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση του περί αποχώρησης του Ταμείου, καθώς, όπως εκτιμά,  «θα αδυνατήσει το μέτωπο των σκληρών δυνάμεων που απαιτούν νέα μέτρα εδώ και τώρα».

 Όπως συμπλήρωσε «το ΔΝΤ είναι ένας τεχνοκρατικός απρόσωπος μηχανισμός που έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνταγές. Δεν είναι ένας πολιτικός συνομιλητής. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο για τη χώρα μας να έχει απέναντί της έναν πολιτικό συνομιλητή, έστω κι αν διαφωνεί, διότι με αυτόν γίνεται η διαπραγμάτευση, παρά με έναν ψυχρό τεχνοκράτη, ο οποίος θέλει με έναν άκαμπτο τρόπο να υλοποιήσει κάποιες συνταγές, όπου στις περισσότερες χώρες, που έχουν εφαρμοστεί, δεν έχουν και θετικά αποτελέσματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top