Κουμουτσάκος για Γενεύη: Στηρίζουμε την προσπάθεια του Νίκου Αναστασιάδη

«Η Τουρκία οφείλει να οφείλει να συμβάλει αποσύροντας τις κατοχικές δυνάμεις και εγκαταλείποντας επεμβατικές αξιώσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος»

Κουμουτσάκος για Γενεύη: Στηρίζουμε την προσπάθεια του Νίκου Αναστασιάδη

«Η διαδικασία της Γενεύης, που μπαίνει σήμερα σε αποφασιστικό στάδιο,  μπορεί - και πρέπει - να αποτελέσει σημαντικό  σταθμό στο δρόμο για την επανένωση της Κύπρου. Υπάρχει θετική δυναμική, αλλά παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες, προκειμένου να επιτευχθεί λύση λειτουργική  και άρα βιώσιμη» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με την ιστορική διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.
 
«Στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη για να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση κατοχής, που - εδώ και 43 χρόνια - κόβει στα δύο  το νησί» είπε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η Τουρκία οφείλει να συμβάλει, αποσύροντας κατοχικές δυνάμεις, εγκαταλείποντας επεμβατικές αξιώσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο».
 
«Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένουμε ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των εταίρων και συμμάχων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top