Αυτοί είναι οι υπουργοί και βουλευτές με καταθέσεις στο εξωτερικό

Ποιος είναι ο «πρωταθλητής» από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος από τη ΝΔ

Αρκετοί είναι οι βουλευτές και υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με καταθέσεις σημαντικών ποσών στο εξωτερικό,  ενώ από την σχετική λίστα δεν λείπουν και βουλευτές  της ΝΔ.

Το ζεύγος – «πρωταθλητής» στις καταθέσεις  

Ξεχωρίζει όμως το ζεύγος  Ράνιας Αντωνοπούλου (Αναπληρώτριας Υπουργού  Εργασίας)  και Δημήτρη  Παπαδημητρίου (υπουργού Οικονομίας) με  καταθέσεις 3.147.542 δολαρίων ΗΠΑ στις τράπεζες    JB MORGAN  και HSBC.

Οι καταθέσεις της Κούνεβα και τι δήλωσε η ίδια  

Σημαντικά ποσά και για την  ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα  Κούνεβα, ύψους 318.128 ευρώ σε τράπεζα της  Βουλγαρίας  από την οποία κατάγεται όπως  και 15.393 ευρώ σε τράπεζα της Γαλλίας.  Στην κατοχή της έχει ακόμα τρία διαμερίσματα, ένα από παραχώρηση του ΟΕΚ και άλλα δύο από δωρεές, όπως αναφέρει στην δήλωση πόθεν έσχες.     

Σε σημερινή δήλωσή της η κ. Κούνεβα   υποστηρίζει ότι «η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ' αυτήν ως "καταθέσεις από δωρεές" είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου».

Υποστηρίζει ακόμα ότι  «είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο» χάρη στα οποία υποβλήθηκε  και θα συνεχίσει  να υποβάλλεται «σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού».

Καταλήγει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα οικονομικά του Υπουργού  Οικονομικών  

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης  Τσακαλώτος  δήλωσε καταθέσεις 27.175 αγγλικών λιρών σε τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας ενώ οι μετοχές του, τα ομόλογα και οι συμμετοχές του σε αμοιβαία κεφάλαια ανέρχονται στο ύψος  των 275.889 ευρώ και των 163.729 λιρών.  

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι προχώρησε και σε ρευστοποίηση ύψους 72.000 ευρώ.

Η Καρασαρλίδου, η Φωτίου και οι άλλοι

Από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλό ποσό  καταθέσεων  διατηρεί η  βουλευτής  Φρόσω Καρασαρλίδου, το οποίο ανέρχεται στις  636.000 ευρώ εκ των οποίων  τα οποία 159.382 ΕΥΡΩ στην τράπεζα  USB της Ελβετίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής  Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου  δήλωσε καταθέσεις 97.112 αγγλικών λιρών σε  τράπεζα της Μ. Βρετανίας,  ενώ σε τράπεζα της συγκεκριμένης χώρας  έχει δηλώσει καταθέσεις 71.406 λιρών Αγγλίας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος  Δουζίνας.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μαρδάς δήλωσε καταθέσεις 50.000 ευρώ σε τράπεζα του  Βελγίου, ενώ  σε γαλλική τράπεζα (BNP PARIBAS)  δήλωσε ότι διατηρεί καταθέσεις  45.000 ευρώ  ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταθέσεις 23.000 δολαρίων ΗΠΑ στην Bank  Of  America, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά.

Οι «πρωταθλητές»  των καταθέσεων στο εξωτερικό από τη ΝΔ

Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πιο υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού  δήλωσε η βουλευτής της Ντόρα Μπακογιάννη: 920.854,32 σε τράπεζα της Ελβετίας και 186.747,13 σε τράπεζα της Γερμανίας.

Μεγάλα ποσά καταθέσεων, όλα από κληρονομία δήλωσε η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου: 35.693 δολάρια ΗΠΑ σε αμερικανική τράπεζα και  259.947, 50 δολάρια ΗΠΑ σε τράπεζα του Βελγίου. Σε βελγικές  τράπεζες επίσης δήλωσε ότι έχει λογαριασμούς   9.511,61 ευρώ  και 36,78 ευρώ αντίστοιχα.        

Ξεπερνούν τις 240.000 ευρώ οι καταθέσεις στο εξωτερικό του βουλευτή της Θεόδωρου Φορτσάκη, όλες σε τράπεζες της Γαλλίας.

Καταθέσεις 135.809 ευρώ  σε τράπεζα του Βελγίου δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, όπως και λογαριασμό  με 639,41 ευρώ σε άλλη τράπεζα της ίδιας χώρας.

Λογαριασμό με 102. 749 δολάρια σε τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε  η Νίκη Κεραμέως, όπως επίσης 1.731 ευρώ σε βελγική τράπεζα και μικροποσά σε τράπεζα της Γαλλίας.

           

     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top