ΒΟΜΒΑ Βούτση: Ναι, είναι πιθανά νέα μέτρα και μετά το 2018!

«Αστεία πράγματα τα σενάρια των εκλογών» - Για διαπραγμάτευση: Είναι όλα κινούμενη άμμος

Βόμβα αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά το 2018 έριξε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν θα δεχθεί νέα μέτρα, ο Πρόεδρος της Βουλής άφησε ορθάνοικτο παράθυρο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τότε (σ.σ. 2019-2020) θα κριθεί το αν θα απαιτηθούν. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλά όχι από τώρα».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «κινούμενη άμμο» τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης: «Σε κάθε διαπραγμάτευση όλα τα μέρη τεντώνουν τις θέσεις τους στο 100% ώστε στο τέλος να υπάρξει μία συμφωνία. Άλλοτε είναι καλή, άλλοτε όχι τόσο καλή».

Όσον αφορά την απαίτηση των δανειστών για διατήρηση των πλεονασμάτων στο 3,5% και μετά το 2018, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε «ναι» αλλά… με αστερίσκο: «Εμείς επιμένουμε σε πλεονάσματα 2,5% + 1% από το 2018 ή 2% και 1,5%, ώστε το 1% ή 1,5% να κατευθυνθεί στην ανταγωνιστικότητα. Δηλαδή, σε πλεονάσματα 3,5% αλλά με τους δικούς μας όρους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια των εκλογών είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «αστεία πράγματα» και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «σενάριο διαφυγής»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top