Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά το «διάγγελμα» Τσίπρα!

Δείτε τις ανακοινώσεις

Το διάγγελμα Τσίπρα και οι αντιδράσεις των κομμάτων

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων να εξαπολύουν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. 

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους». 

«Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές».

«Για προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές» έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ. «Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ. Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ  έστω  και για μια φορά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Με τη σειρά του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «προκλητική κοροϊδία» και σε μια σκληρή ανακοίνωση μιλάει για παροχές «ψίχουλα». 

«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. 

Για μοιρασιά του «περισσεύματος της λιτότητας» έκανε λόγο η Ένωση Κεντρώων, που έθεσε παράλληλα το δίλλημα «οικουμενική ή εκλογές». 

«Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας» γράφει το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων, και συνεχίζει: «Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι  οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top